SRB ENG

Izložba fotografija „Jadranka“  Maje Medić u Ustanovi kulture Stari grad u Beogradu

28. septembar 2019. | Autor: Zoran Janković
U ponedeljak, 30. septembra, u 20:30, u Ustanovi kulture Stari grad u Beogradu, biće otvorena izložba fotografija „Jadranka“  autorke Maje Medić. Izložba će biti otvorena do 7. oktobra.

Ova izložba (u najvećoj meri portretnih) fotografija predstavlja rezultat privatnog i profesionalnog, dvadesetpetogodišnjeg druženja između Jadranke Pejanović (glumice i novinarke) i Maje Medić (fotografkinje i snimateljke). Fotografije obuhvataju srednjoškolski i studentski period, zajedničke profesionalne saradnje kao i privatne trenutke zabeležene foto aparatom.

Izložba se organizuje povodom prve godišnjice od Jadrankine prerane smrti.

Jadranka Pejanović je rođena u Beogradu 19. januara 1979. godine kao Jadranka Bugarski. Završila je Filološku gimnaziju. Diplomirala je glumu na Akademiji umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Branislava Jerinića. Igrala je u nekoliko pozorišnih predstava, lutkarskom pozorištu, u koreodramama, kao i nekoliko filmova i domaćih serija. Iz lutkarskih predstava i pozorišnih uloga, 2008. godine zakoračila je u svet televizije, u informativnu redakciju TV B92. Vodila emisiju „Planeta”, zatim nekoliko meseci bila je voditelj jutarnjeg programa „TV Dizanje” i izveštavala sa lica mesta širom Srbije, a potom je prešla u informativni program. Bila je koautorka dokumentarnog filma „Neispričane priče”, o životu Zorana Đinđića. Radila je na N1 televiziji od njenog osnivanja. U redakciji te televizije osmislila je emisiju „Scena”, u kojoj je pratila događaje na kulturnoj sceni Srbije i regiona. Bila je autorka emisije „Net Kontekst”, a vodila je i emisiju „Novi dan”. Uradila je desetine intervjua sa najistaknutijim ličnostima kulturnog i javnog života, autor je više dokumentarnih reportaža u serijalu „Neistraženo”. Za vreme poplava 2014. godine izveštavala je za američki Si-En-En. Aktivno je radila sinhronizacije animiranih i igranih filmova i serija za studije Studio, Gold Digi Net, Mobi, Ideogram, Saundlajt, Vočaut i Bozomiks, kao i za Hepi TV.  Preminula je 30. septembra 2018. godine u Beogradu, u 39. godini života.

Više o Maji Medić možete naći na sajtu:  www.majamedic.com