SRB ENG

 Konkurs za prijave na Međunarodni festival kratkog metra – FROM se zatvara 30. juna 

24. jun 2020. | Autor: Zoran Janković
Četvrti po redu Međunarodni festival kratkog metra FROM će biti održan u avgustu u Državi umetnosti “State of art” u Malom Iđošu. Ovogodišnji festival, pored romske i teme „Povratnika” uvrstiće i filmove koji se bave društveno osetljivim grupama, što ga i čini posebnim u regionu.

Polako ali sigurno jedan, naizgled, mali festival polako raste sa velikom idejom i sa velikom potrebom da ukaže na određene probleme u društvu, ponudi ideje i otvori dijaloge o rešavanju istih. Prošlogodišnji festival je imao izuzetan odjek u filmskoj mreži regiona, a akcenat ove godine se stavlja na najsiromašniji sloj ljudi, njihove živote, navike, sumnje i strepnje. Naslov ovogodišnjeg festivala je “LEX HOMELESS” što nepobitno jeste problem planetarnog tipa.

Konkurs je otvoren do kraja ovog meseca, a filmovi će tokom jula biti odabrani i biće saopšten program kao i žiri ovogodišnjeg festivala.

Više informacija o festivalu se može naći na sajtu www.stateofart.rs a filmovi se mogu prijaviti preko FilmFreeway-a na linku https://filmfreeway.com/InternationalshortFilmFestivalFromReturnees