SRB ENG

Kratki dokumentarni film „Koreni zla“ Želimira Gvardiola od večeras na YouTube kanalu FCS-a

23. mart 2020. | Autor: Zoran Janković
Na YouTube kanalu Filmskog centra Srbije sada besplatno možete da pogledati i kratki dokumentarni film „Koreni zla“ autora Želimira Gvardiola. Nastanak i tog ostvarenja podržao je Filmski centar Srbije.

U pitanju je antropološki film – esej mozaične strukture i krupnog plana o korenima porodičnog nasilja i tankoj liniji izmedju nasilnika i žrtava. Film prati događaje iz života jednog broja ljudi koje je akt nasilja nad članom porodice doveo u zatvor i pokušava da da odgovor na pitanje da li je moguće porodične konflikte rešavati na mirniji način. Ni dugogodišnji napori u istraživanju teme nisu dali odgovore na pitanje, otkud u čoveku toliko dubokog i nekontrolisanog zla i to prema najbližima?

Scenarista i reditelj ovog filma je Želimir Gvardiol. Direktor fotografije je Radoslav Vladić. Film je montirao Marko Mitrović. Autor muzike za Korene zla je Damjan Ćirilović. Producentkinja je Biljana Stanojević. Dilm je nastao pod okriljem producentske kuće PRADOK i traje 23 minuta.

U ponudi YouTube kanala Filmskog centra Srbije su još i ova ostvarenja:

Žicka, kratki igrani film Ivana Bukvića,

Samo devojčice plaču, kratki igrani film Vladimira Milovanovića,

Tako mi na istoku, dugometražni dokumentarni film Katarine Mutić,

Tranzicija, kratki igrani film Milice Tomović,

Život traje tri dana, kratki igrani film Katarine Koljević,

Kamen u ruci, kratki igrani film Stefana Ivančića,

Dok su oni leteli na Mesec, kratki igrani film Boriše Simovića,

Bakica hoće kući, kratki igrani film Bojane Starčević.

U ovom trenutku osnovni naglasak je na filmovima koji su nastali uz podršku upravo FCS-a, ali Filmski centar Srbije obaveštava sve producente da im stoji na raspolaganju da ovim putem ka široj publici plasira  njihove i novije i starije filmove.

Filmove možete pogledati na YouTube kanalu Filmskog centra Srbije:

https://m.youtube.com/channel/UCTJ94uYAKma4h3uwq98XrCA