SRB ENG

Kratki eksperimentalno-dokumentarni film Svetislava Dragomirović u industrijskom delu Kanskog filmskog festivala

13. маја 2019 | Autor: Zoran Janković
Kratki eksperimentalno-dokumentarni film „Živa Crvena“ Svetislava Dragomirovića, trenutno u fazi postprodukcije, primljen je u industrijski deo ovogodišnjeg Kanskog filmskog festivala, odnosno, Short Film Corner. Utanačena je projekcija za 22. maj sa početkom u 10:30 prepodne u prostoru Palais G.

Reč je, kako navodi produkcija, o poetičnoj viziji kruga života, prirode, tela i duše. To je priča o trkačkom konju koji nakon smrti, kroz promenu oblika, kreira nove forme života.

Reditelj je Svetislav Dragomirović. Direktor fotografije je Strahinja Pavlović, montažer Nemanja Milojević, dok je autor muzike Vladimir Pejković. Film nastaje u produkciji kuće Sivo drvo Film.


Premijera se očekuje do kraja 2019. godine. Svetislav Dragomirović je reditelj i celovečerrnjeg igranog filma Horizonti, u Srbiji premijerno prikazanog na FEST-u 2018. godine , a prikazanog i na nizu filmskih festivala u svetu (Montreal, Kairo, Ravena, Astana, Bogota…). Krajem prošle godine Horizonti su zaigrali i u srpskim bioskopima.

Zoran Janković