SRB ENG

Kratkometražni filmovi reditelja Vladimira Vulevića u DKSG na Novom Beogradu

09. maj 2022. | Autor: Zoran Janković
Prekosutra, u sredu, 11. maja, u Domu kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu biće predstavljena kratkometražna ostvarenja reditelja mlađe generacije, Vladimira Vulevića. Planirano je da ovo filmsko veče počne u 20 časova.

Rođen 1984. u Priboju. Diplomirao je studije književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu, a iste godine upisuje master studije igranog filma na Akademiji HFBK Hamburg u klasi nemačke rediteljke Angele Šanelek. Tokom studija u Hamburgu dobitnik je DAAD nagrade za izuzetan kulturni doprinos inostranih studenata i završne stipendije hamburške kancelarije za obrazovanje.

Snimio je četiri kratkometražna filma i objavio jednu knjigu, dramu u stihovima „Sećanje iz formaldehida“ u izdanju beogradske izdavačke kuće Zavet 2010. godine. Njegov poslednji film „Kako sam pobedio lepak i bronzu“  imao je svetsku premijeru u takmičarskom programu prestižnog Međunarodnog filmskog festivala u Lokarnu, u Švajcarskoj, a u protekle dve godine bio je prikazan na brojnim svetskim festivalima i dobio je više nagrada.

Nakon programa kratkih filmova biće upriličen razgovor sa autorom (uživo ili onlajn).

Larva, lutka, 2017, 12 min.

Vaše sobe, bela i ljubičasta, 2018, 28 min.

Kako sam pobedio lepak i bronzu, 2020, 30 min.

Kako sam pobedio lepak i bronzu

Zoran Janković