SRB ENG

Krenulo snimanje još jedne manjinske srpske koprodukcije – filma „Planeta 7693” u režiji Gojka Berkuljana

31. avgust 2021. | Autor: Zoran Janković
Kako je javio sajt Filmskog centra Crne Gore, u Podgorici je prethodne sedmice počelo snimanje dugometražnog igranog filma „Planeta 7693”, po scenariju Ane Vujadinović i u režiji Gojka Berkuljana, a čiji je producent Marko Jaćimović, u produkciji kompanija „A Production“ i „Giggling Goat“ (Crna Gora), „Cinnerent“ (Srbija) i „Skopje Film Studio“ (Severna Makedonija). Projekat je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore, Filmskog centra Srbije, Filmske agencije Severne Makedonije, kao i od strane SEE Cinema Network.

Film će, javljaju,  biti sniman tokom četiri sedmice na lokacijama u Podgorici i na Cetinju. Glavne uloge tumače Andrija Kuzmanović, Kristina Obradović, Ivona Čović Jaćimović, Nikola Perišić, Dejan Đonović i deca Ilija Pejaković, Mara Rakčević i Hana Ivanišević. Direktor fotografije je Aleksandar Jakonić, scenografkinja Tamara Tričković, a kostimografkinja Lina Leković.

Direktor fotografije Aleksandar Jakonić.

Gojko Berkuljana je 2017. godine režirao svoj prvi celovečernji igrani film – Iskra. Scenario i za taj njegov film napisala je i Ana Vujadinović.

Opširnije ovde: https://fccg.me/pocelo-snimanje-filma-planeta-7693-gojka-berkuljana/

Foto: www.fccg.me

Z. J.