SRB ENG

Masterklas Ognjena Glavonića u Zagrebu

02. decembar 2019. | Autor: Zoran Janković
Nagrađivani srpski reditelj dokumentarnih i igranih filmova Ognjen Glavonić gostovaće u Zagrebu, te će u sklopu gostovanja održati masterklas na temu „Od igranog  ka dokumentarnom ka igranom“ u DOKUKINU KIC (Preradovićeva 5) danas, u ponedeljak, 02.12.2019., od 18 do 20 časova. Masterklas će moderirati filmski kritičar Vladan Petković. Ulaz na masterklas je besplatan.

Dubina dva

Ognjen Glavonić filmski je reditelj iz Pančeva (Srbija). Njegova dva najnagrađivanija filma dokumentarni film Dubina dva (2016.) i igrani film Teret (2018.) prikazana su na festivalima u Kanu, Berlinu, Torontu, Roterdamu i brojnim drugima, osvojivši pritom i nekoliko nagrada. Njegovi su radovi prikazani i na mestima poput MOMA i Lincoln Centra u Njujorku, Pompidou centra u Parizu, ICA u Londonu … Glavonić je takođe voditelj i suosnivač Pančevo Film Festivala.

Prizor iz filma Teret.

Masterklas-predavanje baviće se pitanjem produkcijskog i kreativnog procesa nastanka njegova dva najnagrađivanija filma Dubina dva i Teret,  jer to su filmovi koji se bave istom temom, samo na posve različite načine. Posebna pažnja biće posvećena  nato kako su produkcijske okolnosti uticale na njegov autorski izraz, a biće prilazane i neke izbačene scene koje nisu ušle u završne verzije oba filma.