SRB ENG

Mjuzikl „Pored mene“ u režiji Stevana Filipovića na programu Radio televizije Srbije

28. дец 2018 | Autor: Zoran Janković
Radio televizija Srbije (RTS) je za prepraznične i praznične dane, između ostalog, pripremila i mjuzikl „Pored mene“, svojevrstan prednastavak istoimenog bioskopskog hita od pre nekoliko godina.

Mjuzikl je nastao  prema kompilaciji pod nazivom Sa radošću za Kolibri, veliku i malu decu, a po scenariju i u režiji poznatog reditelja Stevana Filipovića. Mjuzikl je smešten u vreme pred letnji raspust, šest meseci pre filma Pored mene. Nezreliji i mlađi nego u filmu, junaci mjuzikla svojim postupcima dovode druge u neprijatne situacije, a nekad ih i povrede. A onda, kao i u filmu neki od njih to razumeju, i izvuku lekciju iz svega što se desilo, nauče vrednost izvinjenja i praštanja, a neki ne.+

Pored poznatih glumaca iz filma Pored mene, među kojima su Slaven Došlo, Nikola Glišić, Rastko Vujisić i drugi,  igraju i Svetlana Bojković, Zinaida Dedakin, Olivera Viktorović… Najveći deo snimljen je u Petoj beogradskoj gimnaziji uz učešće brojnih statista i sa raskošnim koreografijama.

Mjuzikl  Pored mene će premijerno biti emitovan u nedelju, 30. decembra, u 12 časova na Prvom programu RTS-a. Repriza je planirana za  utorak,  1. Januara, u 10 časova na Drugom programu.

Zoran Janković