SRB ENG

Mladi reditelj Nikola Polić pobednik prvog Bašta pitch-a u Bajinoj Bašti

10. jul 2019. | Autor: Zoran Janković
U okviru ovogodišnjeg izdanja, šestog Bašta festa, uz podršku Filmskog centra Srbije, uveden je novi industry program – besplatna radionica za prezentaciju projekta namenjena mladim filmskim rediteljima iz Srbije – Bašta pitch. Radionica je održana u okviru festivala od 4. do 7. jula, a pobednik je Nikola Polić.

Od prijavljenih, od strane mentora Mine Đukić, izabrano je pet projekata i reditelji su u višednevnom radu prošli kroz pripremu za završni pitch (prezentaciju) poslednjeg dana festivala kada je od strane žirija izabran pobednik, koji dobija novčanu nagradu od 500€ za početak rada na svom ostvarenju.

Izabrani projekti bili su:

„Organizmi“ – Nikola Polić

„Mesečarenje“ – Jovan Dimoski

„Dva sveta“ – Tamara Broćić

„Tupo probadanje“ – Aleksa Mihajlović

„Nasledstvo“ – Nemanja Novosel

Gostujući predavač i mentor bio je Milan Stojanović, a komsiju prvog Bašta pitch-a činili su Mina Đukić, Jovana Karaulić i Nikola Ljuca. Tokom ova četiri dana, mentori i komisija pratili su rad i konsultovali se sa mladim autorima, a poslednjeg dana, nakon finalnih prezentacija, komisija je odlučila o pobedniku prvog Bašta pitch-a, a to je Nikola Polić i projekat njegovog filma „Organizmi“.

Z. J.