SRB ENG

„Muzičke traume“ Miloša Tomića odabrane za program prestižnog festivala Dok Leipzig 2018

11. окт 2018 | Autor: Zoran Janković
Prestižni i dugovečni Međunarodni dokumentarnog i animiranog filma Dok Leipzig i zvanično je obznanio svoj ovogodišnji program a među odabranima, u međunarodnoj kategoriji kratkometražnog filma, je i srpski kratki eksperimentalni film „Muzičke traume“ reditelja Miloša Tomića, koji je producirala Iva Plemić Divjak (Dribbling Pictures), a koji je na konkursu za eksperimentalni film podržao Filmski centar Srbije.

Ovaj film domaću premijeru je imao na Martovskom festivalu proletos u Beogradu, a međunarodnu na Animafestu u Zagrebu.Nedavno je na na Evropskom festivalu animiranog filma – BALKANIMA dobio nagradu za najbolji srpski animirani film. Osim na Balkanimi, film je već osvojioo joštri nagrade: Specijalno priznanje žirija na Anca International Animation Festivalu i Kinemastik International Short Film Festivalu, kao i Grand Prix Supertoon International Animation Festival-a.

Pored festivalskih projekcija, Muzičke traume se  trenutno prikazuju i u Tokiju, u Au Praxinoscope Gallery, čiji je kustos i selector Koji Yamamura.

Ekipu filma čine:

Režija i animacija: Milos Tomić

Dramaturškinja: Iva Brdar

Animatori: Jelena Milunović, Vuk Palibrk, Mario Kolarić, Marija Đorđević, Kejti Voznicki

Montaža: Marko Simić i Marjan Rubeša

Kompozitor: Vladimir Chab

Dizajneri zvuka: Mićun Jauković, Dako Puač

Grafički dizajn promo-materijala: Nikola Radojčić (Braća Burazeri)

Producentkinja: Iva Plemić Divjak (Dribbling Pictures)

Distributer filma Bonobo studio iz Zagreba.

 

Zoran Janković