SRB ENG

Na Filmskim susretima u Nišu Voji Brajoviću uručena nagrada „Pavle Vuisić“

12. oktobar 2020. | Autor: Zoran Janković
Dramskom umetniku Vojislavu Voji Brajoviću uručena je nagrada „Pavle Vuisić“ za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu u okviru programa festivala „Filmski susreti“ u Nišu.

Dobitniku nagrade „Pavle Vuisić“, Voji Brajoviću priznanje je uručio kolega Vladan Živković. U suretu sa novinarima, pre svečanosti uručenja nagrade na Filmskim susretima u Nišu, Brajović je napomenuo da je jako uzbuđen, jer se priznanje „Pavle Vuisić“ dobija, a ne osvaja.

„Kada dobijate velike svetske nagrade na različitim festivalima teško je govoriti o Zlatnom medvedu ili Oskaru“, kaže Brajović.

Napominje da je o Pavlu Vuisiću je lako govoriti. „Rano sam shvatio kakav je to profesionalac kao mladi glumac na snimanju televizijskog filma Šešir profesora Vujića“, seća se Brajović.

„Ljudi misle da je bio autentičan, ali istovremeno je bio štreber, studiozan, perfekcionista. Jednom prilikom sam ga podsetio da je na snimanju Šešira 17 puta vraćao da ponovimo jednu scenu gde je on samo trebalo da ‘sluša’ kako ja ‘filmski’ sviram violinu. Ali, zaboga, on je bio nezadovoljan kako sluša“, rekao je Brajović.

Dodao je da mu je Vuisić jednom kazao da nema decu, ali da postoje neka deca kojima se dopada to što on radi.

„Rekao mi je da on ne želi tu decu da razočara. Ako pogledate njegove filmove shvatite da tu niko ne može biti razočaran“, rekao je Brajović o velikom glumcu.

Izvor: Tanjug