SRB ENG

Nagrada za projekat dugometražnog animiranog filma „Bio dvaput jedan kralj“ u Varšavi

8. окт 2019 | Autor: Zoran Janković
Na upravo završenom Varšavskom forumu filmova za decu (Warsaw Kids Film Forum) To Blink Animation studio osvojio je nagradu za dugometražni animirani projekat u razvoju, za projekat filma Bio dvaput jedan kralj Vojina Vasovića.

Nagradu dodeljuje EAVE, Evropska asocijacija producenata, u vidu stipendije koja je pripala producentkinji studija Andrijani Sofranić. Andrijana je, zajedno sa rediteljem Vojinom Vasovićem i scenaristkinjom Dunjom Petrović, predstavljala projekat u Varšavi na pitching-forumu kojem je prisustvovao veliki broj predstavnika vodećih evropskih distribucionih i prodajnih kompanija.

Bio dvaput jedan kralj je dugometražni animirani film u razvoju. Već  ga je podržao MEDIA program Kreativne Evrope, kao Filmski centar Srbije (iputem konkursa za razvoj animiranih projekata). Ekipa filma, predvođena art direktorom Nikolom Stepkovićem, ovoga leta bila je polaznik radionice za razvoj karaktera ANOMALIA u Češkoj, gde su uz pomoć GeefWee Bodoea, proslavljenog dizajnera Dizni i Pixar studjia, usavršavali koncepte i likove za ovaj dugometražni poduhvat.

Z. J.