SRB ENG

Nagrade za Snežanu Bogdanović, Sergeja Trifunovića i Jovanu Stojiljković na 13. Festivalu filmske glume – Mostar Film Festivalu

3. дец 2019 | Autor: Zoran Janković
Dodelom nagrada „Stablo ljubavi“ za najbolja glumačka ostvarenja takmičarskog dela programa sinoć je  u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru svečano zatvoren 13. Mostar Film Festival (MOFF), tokom koga je prikazano ukupno sedamnaest filmova.

Žiri takmičarskog dela programa, u sastavu: Ivo Krešić, Anila Gajević i Stanko Babić, jednoglasno je odabrao najbolju mušku i žensku glavnu ulogu, kao i najbolju sporednu žensku i mušku ulogu, te najboljeg debitanta. Nagrađenima su uručene nagrade „Stablo ljubavi“, replike skulpture akademskog kipara Ljupka Antunovića.

Nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu 13.  Mostar Film Festivala osvojio je Sergej Trifunović za ulogu u filmu Ajvar, dok je nagradom za najbolju glavnu žensku ulogu ovenčana Snežana Bogdanović za glumu u filmu Šavovi.

Snežana Bogdanović u filmu Šavovi.

Nagrada za najbolju žensku sporednu ulogu dodeljena je Jovani Stojiljković za ulogu u filmu Šavovi, dok je za mušku sporednu ulogu nagrađen je Dražen Kuhn za glumu u manjinskoj srpskoj koprodukciji, filmu Koja je ovo država.

Jovana Stojiljković u filmu Šavovi.

Najboljom debitantkinjom  iz programa ovogodišnjeg izdanja festivala  proglašena Zorica Nusheva za ulogu u filmu Bog postoji i zove se Petrunija.