SRB ENG

Novi program master-studija Fakulteta dramskih umetnosati u Beogradu

2. нов 2019 | Autor: Zoran Janković




Obaveštavamo vas da Fakultet dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu uvodi novi program master-studija. U pitanju je program nazvan Digitalna transformacija kulture i medija.

U pitanju je jednogodišnji, interdisciplinarni master program Fakulteta dramskih umetnosti osmišljen tako da ponudi kombinacije znanja i veština neophodnih za kreativni, producentski i menadžerski rad u poljima kulture i medija.

Sa sve intenzivnijim prodorom digitalnih tehnologija u procese produkcije medijskih i umetničkih sadržaja, ali i šire – procese komuniciranja, informisanja, zabave – izvesno je da se menja način na koji participiramo u društvu i razumemo svoje okruženje. Dosadašnja znanja postaju nedovoljna, a drugačiji, sveobuhvatniji pristup procesima proizvodnje i distribucije medijskih, umetničkih i sadržaja iz kulture postaje imperativ. Ovaj studijski program za cilj ima edukaciju visoko profesionalnih kadrova za novo, savremeno, digitalno okruženje, kompetentnih i spremnih da razumeju transformacije na nivou menadžmenta digitalnog medijskog tržišta, analize i istraživanja publike i sve kompleksnijih kreativnih umetničkih procesa.

Detaljnije o programu ovde: Informator