SRB ENG

Novi start rada bioskopa Kombank dvorana 1. septembra

27. avgust 2020. | Autor: Zoran Janković
Nakon šest meseci pauze, usled pandemije  koja je obustavila rad bioskopa na globalnom, ali i lokalnom planu, Kombank Dvorana posetiocima svoja vrata otvara u utorak, 1. septembra, pod sloganom „Film se nastavlja“.  Podržavajući jedinstvenu misao, da nam je socijalizacija danas potrebnija više nego ikad, publika će konačno svoje omiljene filmove moći da gleda iz bioskopske fotelje i na velikom platnu, poštujući sve mere bezbednosti – uz propisanu distancu među sedištima i održavanjem maksimalnih higijenskih uslova.

Na dan otvaranja bioskopa 1. septembra, cena karata za sve filmove biće simbolična – 100 dinara. Samo tog dana na repertoaru će se naći filmska ostvarenja iz prethodne godine koja su ostvarila zapaženu gledanost, a bila su reprizirana i u Drive in bioskopu na Adi.

Filmofili će prvog dana rada bioskopa nakon pandemije, moći da uživaju u uvek prošlogodišnjim naslovima kao što su: animirana avantura Kralj lavova koju je tokom 2019. godine u Srbiji pogledalo preko 250.000 gledalaca; nastavak naučno- fantastične franšize Star Wars: Uspon Skajvokera iz 2019. godine; te Aladin i Grdana gospodarica zla; Frozen – film koji je obeležio odrastanje savremenih generacija, kao i film namenjen ljubiteljima trka i automobila- Le man: Slavna 24 sata, sa Met Dejmonom i Kristijanom Bejlom u autentičnoj priči o nastanku Ferarija.

Istovremeno, veliki holivudski filmovi konačno su doživeli svoje prikazivanje u bioskopima širom sveta, te će se prateći globalna kretanja filmske industrije, na repertoaru Kombank Dvorane od 2. septembra naći i prve premijere.

Među naslovima koji će svakako privući publiku su Novi mutanti i Tenet, koji će pretpremijerno biti prikazani 2. septembra, a tokom nedelje i najnovija animacija o superjunaku Sam Sam.

Na repertoaru će se tokom prve nedelje rada bioskopa naći i dokumentarni domaći film Sumrak u bečkom haustoru, inače prvi domaći film koji će biti prikazan nakon novog starta bioskopa, Martin Eden, prikazan na Festivalu autorskog filma (FAF).

Prizor iz filma Sumrak u bečkom haustoru.

Više detalja ovde: http://kombankdvorana.rs/