SRB ENG

Odobrena podrška „Fonda Hubert Bals“ za „Linije želje“ Daneta Komljena

16. маја 2018 | Autor: Zoran Janković
„Fond Hubert Bals“ obznanio je da se među projektima kojima je odobrena finansijska podrška našao i projekat srpsko-bosanskohercegovačke koprodukcije „Linije želje“ (Desire Lines) autora Daneta Komljena. Ovaj projekat može da računa na podršku od 10.000 evra.

Projekat za film Linije želje uvršten je u grupu od jedanaest odabranih projekata, kojima je dodeljena pomoć od po 10.000 evra za razvoj scenarija ili projekta. Dane Komljen se nalazi u podrgrupi Bright Future u kojoj su autori koji rade na svom prvom  ili drugom celovečernjem filmu. Podsećamo, projekat filma Linije želje je poslednjih dana septembra 2016. dobio i pomoć u iznosu od 300.000 dinara na Konkursu Filmskog centra Srbije za finansiranje unapređenja i razvoja filmskiih scenarija. Osim toga, Linije želje je jedan od šest odabranih projekata predstavljenih na prvoj francusko-srpskoj koprodukcionoj radionici lane, a prošle godine je predstavljen i na regionalnoj platformi CineLink u okviru selekcije koprodukcijskog marketa Sarajevskog filmskog festivala.

Dane Komljen

Dane Komljen je na polju dugometražnog igranog filma debitovao filmom Svi severni gradovi (2016), premijerno prikazanom na festivalu u Lokarnu, a reditelj je i jednog od segenata omnibus-filma Oktobar iz 2011. godine.

Zoran Janković