SRB ENG

Otvoren je poziv za DOCU ROUGH CUT BOUTIQUE 2019.

30. окт 2018 | Autor: Zoran Janković
Sarajevo Film Festival i Balkan Documentary Center (Balkanski dokumentaristički centar) su objavili poziv za prijavu predloga za DOCU ROUGH CUT BOUTIQUE, uz novu, širu strukturu ove platforme i module u Budimpešti, Sofiji i Sarajevu.

Tokom minulih osam godina Docu Rough Cut Boutique se pozicionirao kao glavni regionalni program posvećen dokumentarnim projektima u finalnim fazama procesa montaže. 2019. godina će označiti novo poglavlje ovog projekta pošto će ova radionica biti organizovana u tri modula. Nova struktura ove platforme sa sobom nosi veću šansu za učesnike da istraže svoje kreativne mogućnosti i da prođu kroz duži i temeljnjii mentorski proces.

Radionički program obuhvata mentorski rad iz domena montaže, grupne sesije i pojedinačne susrete sa proslavljenim stručnjacima i profesionalcima iz oblasti dokumentarnog filma. Program vrhunac dostiže na Sarajevskom filmskom festivalu, gde će učesnici predstaviti svoje projekte gostima programa CineLink Industry Days  i imati mnogo prilika za međusobno umrežavanje.

Vremenski okvir radionice:

Krajnji rok za prijavu projekata: 1. februar 2019. godine

Objava rezultata: 21. februar 2019.

Modul u Budimpešti: kraj marta 2019.

Modul u Sofiji: kraj juna 2019.

Modul u Sarajevu: sredina avgusta 2019.

Opširnije ovde: https://www.sff.ba/novost/10992/call-for-proposals-for-the-docu-rough-cut-boutique

Zoran Janković