SRB ENG

Otvoren poziv za Motovunske kratke 2019.

15. мар 2019 | Autor: Zoran Janković
Motovun Film Festival objavljuje poziv za prijavu filmova u kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 23. do 27. jula 2019. godine. Prijave se primaju do 15 . maja, preko platforme FilmFreeway.

Mogu biti prijavljeni filmovi  u trajanju od dvadeset minuta producirani nakon 1. januara  2018. godine.  Filmovi moraju biti hrvatske premijere. Selektor programa odabraće dvadeset naslova koji će biti prikazani u takmičarskom  programu festivala.

Od ove godine Motovun Film Festival partner je nagrade za najbolji kratki film Evropske filmske akademije; to znači da će europski film iz programa po odabiru festivalskog žirija biti jedan od 20 filmova koji ulaze u konkurenciju za „evropski Oskar“, prestižnu nagradu za najbolji kratki film godine Starog kontinenta.

U cilju promocije domaćih i regionalnih filmova i autora, Motovun Film Festival otvara mogućnost prijave filmova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije bez naknade za prijavu.

Motovun Film Festival ne prima prijave za filmove u dugometražnim programima, koji se selektuju na poziv.

Prijave:

https://filmfreeway.com/MotovunFilmFestival

Informacije o festivalu:

motovunfilmfestival.com

Zoran Janković