SRB ENG

Otvoren poziv za prijavu kratkometražnih filmova za Motovun Film Festival 2021.

19. februar 2021. | Autor: Zoran Janković
Motovun Film Festival objavljuje poziv za prijave filmova u kratkometražnom programu.  Mogu biti prijavljeni filmovi u trajanju od dvadeset minuta koji su svetsku premijeru imali u 2020. ili 2021. godini, uz uslov da je to prvo prikazivanje filma u Hrvatskoj. Selektori programa odabraće dvadeset i pet naslova koji će biti prikazani u takmičarskom programu čiji pobednik i ove godine ulazi u konkurenciju za Evropsku Filmsku nagradu. Prijave se primaju do 5 . juna, preko platformi  FilmFreeway.com ili ShortFilmDepot.com

 U cilju promocije domaćih i regionalnih filmova i autora, Motovun Film Festival otvara mogućnost prijave filmova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova*, Severne Makedonije, Slovenije i Srbije bez naknade za prijavu do 15. maja.

Uprkos godini pandemije, Motovun Film Festival i prošle je godine održan u prilagođenom izdanju, s projekcijama uživo, dok je celokupni kratkometražni program prikazan na projekcijama u Zagrebu. Motovun Film Festival ne prima prijave za filmove u dugometražnim programima, koji se selektuju na poziv.

U nadi da će se ovoga leta stvoriti povoljni uvjeti za održavanje događanja uživo, festival se priprema u uobičajenom terminu poslednje sedmice jula, od 27. do 31. 07. 

Prijave:

https://filmfreeway.com/MotovunFilmFestival

https://www.shortfilmdepot.com/en/home/festivals/details/id/177/festival/motovun-film-festival