SRB ENG

Podrška programa Kreativna Evropa MEDIA i za projekat novog filma rediteljke Mine Đukić

16. novembar 2020. | Autor: Zoran Janković
I projekat novog filma Mine Đukić, „Deca pevaju hitove“, dobio je podršku potprograma MEDIA Kreativne Evrope namenjenu razvoju projekta.

Deca pevaju hitove je emotivni triptih o odrastanju i prijateljstvu između dve sedmogodišnjakinje, koje 1989. godine polaze u prvi razred. Kroz tri godine u životima ove dve devojčice, postepeno se menjaju društvene prilike i odnosi, kao i čitava scenografija njihovog odrastanja.

Projekat Deca pevaju hitove prethodno je podržan od strane Filmskog centra Srbije na konkursima za sufinansiranje razvoja scenarija  i razvoja projekta, a producent Milan Stojanović sa ovim projektom učestvuje u ovogodišnjem izdanju trening-programa ACE Producers.

Projekat se realizuje u saradnji domaćih kompanija, Filmske kuće Kiselo dete i Sense Production, i kompanije Adriatic Western iz Crne Gore, koja je i prijavila projekat na konkurs Kreativne Evrope MEDIA.

Debitanstki film Mine Đukić, Neposlušni, premijerno je prikazan na festivalima Sandens (Sundance) i u Roterdamu (IFF Rotterdam), nakon čega je nastavio pohod po domaćim i internacionalnim festivalima.

Prizor iz filma Neposlušni Mine Đukić,