SRB ENG

Poslednji pozdrav ekipe filma „Bilo jednom u Srbiji“ pok. Ivanu Bekjarevu

17. novembar 2020. | Autor: Zoran Janković
Ekipa celovečernjeg igranog filma „Bilo jednom u Srbiji“, čiji deo je bio Ivan Bekjarev, uputila je poslednji pozdrav ovom juče preminulom glumcu; taj pozdrav ovom prilikom prenosimo u celosti.

„Bila nam je čast, privilegija i zadovoljstvo, da podelimo trenutke poslednjih glumačkih dana sa velikim srpskim glumcem Ivanom Bekjarevim. Zračio je toplinom, radošću što će se još jednom otisnuti u začarani svet fantazije i pretvoriti u lik koji će biti isporučen na milione ekrana onima koje nikada nije upoznao, onima koji ga vole, svojataju i danas su tužni. Jako tužni.

Igrao je Mičeta Babamilkića, više puta biranog gradonačelnika Leskovca 20-ih godina prošlog veka. Zbog toga je Miče bio prozvan „tatko na narod“, a Ivanu je bilo drago što će „današnjim generacijama oživeti šta je uopšte „tatko“, a posebno „tatko na narod“.

Film je, kao i sam život, čudo. Ivan nas je napustio, a njegov „tatko na narod“ će ipak uskoro oživeti. Baš onako kako ga znamo. Šeretski, gospodski, sa večno prisutnim osmehom na licu.

Bio si i ostaješ u timu filma „Bilo jednom u Srbiji“.

Neka ti je večna slava!“