SRB ENG

Poziv na otvorenu sesiju MAIA radionice u Beogradu

1. јуна 2017

MAIA radionica, vodeći edukativni treninzi za buduće producente, održaće se u Srbiji u 2017. Radionica će se održati u Vrdniku i biće posvećena pravnim i finansijskim pitanjima u produkciji i vodiće je međunarodni eksperti Julijana Šulc, Ilan Žirar, Stefan Ril i Sem Tejlor. Učestvovaće 20 mladih producenata iz 15 evropskih zemlja.

U sredu, 21. juna u prostorijama Jugoslovenske kinoteke u Beogradu, Filmski centar Srbije i MAIA su za vas organizovali otvorenu sesiju koja je provokativno nazvana EU koprodukcije: Gde je novac? koju će voditi producent Ilan Žirar.

Po profesiji advokat, Ilan Žirar je višestruko nagrađivani filmski producent specijalizovan za kvalitetne nezavisne igrane i dokumentarne filmove sa visokim tržišnim potencijalom. Njegova konsultantska kuća pomaže filmske producente i finansijere u razvoju i finansiranju projekata. Ilan je i CEO i jedan od osnivača Online Film Financing najveće baze podataka na temu javnog finansiranja filmova, koju koristi preko 20.000 profesionalaca.

Pozivamo filmske profesionalce da se do 12. juna prijave na info@maiaworkshops.org i saznaju koji finansijski izvori koji su im na raspolaganju širom Evrope za međunarodne koprodukcije, kao i koje su mogućnosti da se oni kombinuju na najefektniji način, uz praktične primere i studije slučaja.

Posle javne konferencije biće organizovan ručak za sve prisutne, tokom kojeg ćete imati priliku da se upoznate, družite i razmenite iskustva sa polaznicima MAIA radionice.

PROGRAM * sreda 21. jun 2017.

11:00 Dobrodošlica – Graciela Bildeshajm, direktor MAIA radionica, Miroljub Vučković, Filmski centar Srbije
11:10  EU koprodukcije: Gde je novac? – Ilan Žirar, OLFFI
13:30  Ručak

Konferencija će se voditi na engleskom jeziku.
Učešće se ne naplaćuje, ali je prijavljivanje obavezno.
Rok za prijavljivanje: 12. jun 2017.

Za informacije i prijavu pišite na engleskom jeziku na info@maiaworkshops.org

Spisak polaznika radionice možete pogledati ovde: MAIA W2_list of participants-1