SRB ENG

Poziv za prijavljivanje na konkurse Interakcija 2018 / Interdoc 2018

29. мар 2018
 

Nezavisni filmski centar „Filmart“ raspisao je konkurse za učešće na 13. Međunarodnom studentskom filmskom kampu „Interakcija 2018“ i 8. Međunarodnom masterklasu dokumentarnog filma „Interdoc 2018“.

13. MEĐUNARODNI STUDENTSKI FILMSKI KAMP „INTERAKCIJA 2018“

Požega, od 11. do 28. avgusta 2018.

 

Šta je Interakcija? Već dvanaest godina, kamp „Interakcija“ okuplja studente filmskih škola iz celog sveta, koji tokom tronedeljnog boravka u zapadnom delu Srbije, snimaju dokumentarne filmove. Tokom ovogodišnjeg kampa,  petnaest učesnika, podeljeni u tri ekipe, snimiće tri dokumentarna filma na zadatu temu.

Ko može da se prijavi? Pravo učešća na konkursu imaju studenti produkcije, režije, kamere, dizajna zvuka i montaže, koji imaju iskustva u produkciji dokumentarnog filma i govore engleski jezik.

I još nešto … Tokom dvanaestogodišnje  realizacije kampa učestvovalo je 219 učesnika iz 53 zemlje iz 93 filmske škole. Snimljena su 44 dokumentarna filma, od kojih je 10 filmova osvojilo 15 nagrada na filmskim festivalima širom sveta.

Više informacija: www.film-art.org/interaction

Rok za prijavljivanje: 30. april 2018.

Promo video: www.youtube.com/watch?v=bxhftEK0EpE&feature=youtu.be

 

 

8.MEĐUNARODNI MASTERKLAS  DOKUMENTARNOG FILMA „INTERDOC 2018”

Požega,  od 18. do 28. avgusta 2018.

 

Šta je Interdoc? „Interdoc“ je jedinstvena prilika za svakoga ko želi da unapredi svoje znanje i veštine iz oblasti dokumentarnog filma – pisanja scenarija i režije kreativnog dokumentarnog filma. Interdoc je desetodnevni masterklas koji se održava svake godine, tokom avgusta u Požegi, istovremeno sa drugom fazom kampa „Interakcija“. Masterklas će voditi afirmisani reditelji Dragan Elčić i Mladen Matičević. Učesnici masterklasa će imati priliku i da, kroz zajedničke prateće aktivnosti, podele iskustvo sa učesnicima kampa „Interakcija“.

Ko može da se prijavi? Pravo učešća na konkursu imaju studenti filmskih škola, filmski i televizijski profesionalci, kao i svi oni koji žele da saznaju više o kreativnom dokumentarnom filmu.

I još nešto … Do sada na masterklasu „Interdoc“ učestvovalo je 97 učesnika iz 36 zemalja.

Više informacija: www.film-art.org/interdoc 

Rok za prijavljivanje: 10. jun 2018.   

Promo video: www.youtube.com/watch?v=bxhftEK0EpE&feature=youtu.be

    

—————————–

Nezavisni filmski centar „Filmart“

Radnička 11, 31210 Požega

E mail: office@film-art.org

www.film-art.org