SRB ENG

Prijavite svoje projekte za francuski koprodukcioni forum za južne i zemlje u razvoju

9. окт 2019 | Autor: Zoran Janković
Program La Fabrique Cinéma Francuskog instituta osmišljen je sa ciljem pružanja podrške talentovanim filmskim stvaraocima iz južnih i zemalja u razvoju. Nema krajnjeg roka za prijavu, ali će konkurs biti zatvoren kada prispe 120. prijava koja ispunjava uslove konkursa.

Ovaj program je razvijan u bliskoj saradnji sa Kanskim filmskim festivalom i Marché du Film. Deset projekata u fazi razvoja (prvi ili drugi dugometražni film) biva odabrano i pozvano u Kan. Cilj je da se da se stvore konkretne prilike za ove projekte obezbeđivanjem pristupa različitim aktivnostima i personalizovane podrške kroz jedan-na-jedan i grupne sastanke sa ključnim činiocima u filmskoj industriji. Svake godine se upućuje međunarodni poziv koji je ograničen na 120 projekata, a pristigle projekte procenjuje selekciona komisija.

Odabrani reditelji i njihovi producenti dobijaju poziv da prisustvuju Kanskom filmskom festivalu i da učestvuju u intenzivnom i personalizovanom programu obuke. Jedan od ciljeva ovog programa je da novim filmskim stvaraocima pomogne u pronalaženju finansija za njihove projekte putem individualnih susreta sa francuskim i međunarodnim producentim, kao i putem grupnih sastanaka sa profesionalcima iz sveta filma.

Više o pravilima prijave ovde: www.lescinemasdumonde.com/en

Zoran Janković