SRB ENG

Projekat filma „Kraj sveta“ Vojina Vasovića na 16. Koprodukcionom marketu Sofia Meetings u Sofiji

13. мар 2019 | Autor: Zoran Janković
U sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji od 13. do 17. marta održaće se 16. Koprodukcioni market Sofia Meeeting, sa, kako ističu organizatori, rekordnim brojem projekata prvih, drugih ili trećih filmova. U odeljku odvojenom za projekte filmskih prvenaca je i jedan srpski projekat.

Reč je o projektu filma Kraj sveta scenaristkinje Aleksandre Urošević i reditelja Vojina Vasovića. Film nastaje u produkciji kuće Platforma i producenta Miloša Ivanovića.

Filmski centar Srbije je zasad ovaj projerkat podržao na svom konkursu za razvoj scenarija, a Kraj sveta  je prošle godine osvojio nagradu za najbolji pitch (najbolje predstavljanje) u programu FEST FORWARD 2018.  Učestvovao je i na Albascript+ i radionici First Films First 2018/2019, čiji se poslednji modul završava upravo na na Sofia Meetings-u.

Kratak sinopsis otkriva sledeće: Porodica anarhista živi naizgled harmoničnim životom na izolovanom jezeru. Usled smrti oca, otrkije se porodična tajna, a novoizgrađeni autoput dovodi civilizaciju do njihovog skrivenog raja.

Zoran Janković