SRB ENG

„Slepi putnik na brodu ludaka“ Gorana Markovića na festivalu u Šangaju

13. јуна 2018 | Autor: Zoran Janković
 

Kako javlja portal Radio televizije Srbije (RTS), na Internacionalnom filmskom i televizijskom festivalu, koji se po 24. put održava u Šangaju, u trci za prestižnu nagradu „Magnolija“ učestvuje i „Slepi putnik na brodu ludaka“ Gorana Markovića, nastao u produkciji ove kuće.

Film Gorana Markovića, nastao u produkciji Dramskog i domaćeg serijskog programa Radio-televizije Srbije, višestruko nagrađivani projekat RTS-a, imaće svoju azijsku premijeru na jednom od najvećih filmskih festivala u tom delu sveta.Ove godine pristiglo je više od 800 radova iz Kine i inostranstva, koji će se takmičiti u četiri kategorije, uključujući TV drame, dokumentarce, animacije i TV programe.

Na Forumu, posvećenom kineskim serijama, glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa RTS-a Nebojša Bradić, predstaviće dramski i serijski program naše kuće.

Mislim da je učešće Slepog putnika na brodu ludaka dosta značajno, ne samo za mene kao reditelja, nego i za kuću, zato što je to najveći azijski festival televizijskog stvaralaštva. Kinesko tržište je ogromno. Svaki film i svaka televizijska serija koja nađe put tamo, predstavlja ogroman ekonomski, društveni i kulturni uspeh“, rekao je reditelj Goran Marković.

Nebojša Bradić naglašava da je Šangajski festival najznačajnija platforma u medijskoj industriji Azije i prilika je da, pored učešća u takmičenju za nagradu „Magnolija“ našeg filma, predstavimo i ono što je bogat serijski program Radio-televizije Srbije.

Tokom festivala održava se i Market, a na štandu RTS-a biće predstavljen bogat i raznovrstan serijski program.

Detaljnije ovde: http://www.rts.rs/page/magazine/ci/story/401/film-i-tv/3167505/rts-ov-film-slepi-putnik-na-brodu-ludaka-na-tv-festivalu-u-sangaju.html

Zoran Janković