SRB ENG

„Sve je dobro“ Ružice Anje Tadić u selekciji kratkometražnih filmova festivala u Turskoj

23. februar 2021. | Autor: Zoran Janković
Kratki igrani film „Sve je dobro“ Ružiice Anje Tadić uvršten je u selekciju kratkometražnih ostvarenja onlajn izdanja četvrtog Međunarodog festivala ženskog filmskog stvaralaštva (INTERNATIONAL WOMEN FILMMAKERS FESTIVAL) u Izmiru, u Turskoj, u novom terminu –  od 26. aprila  do 5. maja.

Sve je dobro je kratki film o mladoj umetnici Sari Lastavici i njenoj završnoj izložbi na fakultetu. Dan pre izložbe, protagonistkinja se dovodi u situaciju koja naglo menja njen život i tera je da se zapita – jesu li stvari zaista dobro?

Ovaj film o sazrevanju i odrastanju prikazuje s kojim se sve problemima mlada osoba suočava u današnjem društvu koje je izuzetno kritično, i ponekad, toksično za psiho-fizičko zdravlje. Borba protiv tradicije, suočavanje se stvarnošću, društvenim životom, te sigurnost u sebe neke su od tema kojih se ovaj film dotiče.

Ideja za koprodukciju je nastala na Reviji studentskog filma kada su se rediteljka Ružica Anja Tadić i  producent Ivan Turkalj upoznali. Kako Autonomni kulturni centar ATTACK jedan od glavnih aktera u problematizovanju pitanja vezanih za mlade i nemogućnost njihovog izražavanja u urbanom društvu, redateljka je došla na ideju da se film bavi mladom osobom koja se suočava s ranije spomenutim temama.

U glavnoj ulozi, Sare Lastavice, je Ana Marija Žužul, dok  Vibor Kereković igra Olivera – Sarinog dečka. Ostale uloge igraju: Livio Bandurina, Dubravka Lelas, Nikica Maro, Vlasta Ramljak, Vili Matula i Marica Vidušić.

Direktor fotografije je Nenad Marinković, a za dizajn zvuka i miks je zaslužan Đorđe Stevanović. Film je montirao Marko Simić. Scenografiju je realizovao Ivan Tukralj u saradnji sa Enom Eklić i Sarom Šipek. Kostimograf je Andrea Šundov, a šminkerka Ida Klarić. Muzičke numere u filmu komponovali su Una Gašić, Zoran Vujanović (No!Mozzart) i Đorđe Stevanović. Asistenti produkcije su Dora Sivka, Matej Beluhan i Sara Horvatić. Asistent režije je Matija Repač. Gaffer je Marko Kekić, a boom operateri su Đorđe Stevanović, Ivan Porupski i Filip Pisarić.

Film je nastao u produkciji Autonomnog Kulturnog Centra ATTACK, a kao koproducenti učestvovali su Akademija umjetnosti Novi Sad, FPS Mediji, Kino Klub Zagreb, Blank_filmski inkubator. Projekat su finansirali Hrvatski audiovizualni centar, Grad Zagreb, Gradski ured za kulturu i Akademija umetnosti Novi Sad. Film je snimljen na lokacijama u Zagrebu.