SRB ENG

Tokom vikenda film „Žaba“ u Domu kulture Studentski grad na Novom Beogradu

11. окт 2018 | Autor: Zoran Janković
U petak, subotu i nedelju, od 12. do 14. oktobra, u  terminima od 18 i od 20 časova, u Maloj sali Doma kulture Studentski grad na Novom Beogradu biće prikazivana srpska manjinska koprodukcija, film „Žaba“ Elmira Jukića.

Zeko, berberin i bivši vojnik koji pati od post-traumatskog stresnog poremećaja, poziva svog brata i svog prijatelja na muslimanski praznik Ramazanski bajram. Kad shvati da njegov brat, kockar i alkoholičar, nema nameru da se promeni, pokušava da ga primora na to. Nailazeći na neočekivano ponašanje, Zeko postepeno počinje da gubi tlo pod nogama.

Glavne uloge tumače: Emir Hadžihafizbegović, Aleksandar Seksan i Mirsad Tuka, a manju epizodnu ulogu odigrao je i Vlasta Velisavljević. Ovaj film je poneo nagradu publike na prošlogodišnjem Sarajevo Film Festival-u, dok je ovog leta na Pulskom filmskom festivalu osvojio nagradu ocenjivačkog suda Federacije filmskih kritičara Evrope i Mediterana – Fedeora. Takođe, ovo ostvarenje u Puli dobilo je i  Zlatnu Arenu za najbolji film, a reditelj Elmir Jukić nagrađen je Zlatnom Arenom za režiju Žabe u programu hrvatatskih manjinskih koprodukcija.

Film traje 78 minuta, a ovdašnji distributer je kuća Fame Solutions.

Zoran Janković