SRB ENG

Tri domaća dokumentarca na repertoaru Dvorane kulturnog centra Beograda

6. јуна 2019 | Autor: Zoran Janković
Na redovnom repertoaru Dvorane Кulturnog centra (DKC) Beograda od 6. do 11. juna naći će se tri domaća dokumentarna filma: „Pepe, jedan uzvišeni život“ Emira Кusturice o „najsiromašnijem predesdniku na svetu“ Hozeu Pepeu Muhiki, zatim „Linija života“ Darka Bajića o slikaru i profesoru Milošu Bajiću koji je putem svoje umetnosti prevazišao traume zatočeništva u Mauthauzenu i film posvećen jednoj od najpopularnijih domaćih rok grupa, „Elektični orgazam za ljude budućnosti“ Marije Vukić.

U subotu 8. juna od 17 časova biće upriličena i specijalna projekcija „Elektičnog orgazma“ uz prisustvo autorke Marije Vukić koja će nakon projekcije razgovarati sa publikom o gotovo četiri decenije dugoj karijeri benda, prekookeanskoj turneji koju je beležila kamerom, kao i manje poznatim detaljima o ovom legendarnom sastavu.

 

Takođe, svaki gledalac Linije života u DКC-u će uz kupljenu kartu na poklon dobiti jednu knjigu čuvenog neurologa i psihijatra Viktora Frankla, koji je citiran u filmu.

Ovo je već treća nedelja kako Dvorana Кulturnog centra Beograda prikazuje isključivo dokumentarce, sa posebnim fokusom na domaći dokumentarni film.

Z. J.