SRB ENG

U Beogradu i okolini teče snimanje epizoda treće sezone američke serije SEAL Team

10. авг 2019 | Autor: Zoran Janković
Za televizijsku seriju CBS mreže, SEAL Team, ovog leta biće snimljene četiri nove epizode na lokacijama u Beogradu. Dve od ove četiri epizode otvoriće treću sezonu serijala i njihova radnja biće smeštena  u Beogradu. U druge dve epizode u Beogradu će se snimati scene koje se odvijaju u Parizu i u drugim evropskim gradovima.

Serija prati tim Bravo, elitnu  jedinicu „Foka“ američke mornarice, dok planiraju i preduzimaju opasne misije širom  sveta.  Udarnu ulogu u ovoj seriji igra američki glumac David Boreanaz, zvezda serija Buffy the Vampire Slayer, Angel, Slayer, FBI i Bones. Boreanaz je takođe i producent SEAL Team-a, i došao je u Beograd zbog snimanja. Ovo je jedna od najuspešnijih američkih televizijskih serija i premijera treće sezone zakazana je za oktobar ove godine.

SEAL  Team snima se na lokacijama u i oko Beograda i upošljava veliku ekipu domaćih filmskih radnika i glumaca. Nikola Kojo, Bojan Lazarov i Tamara Aleksić imaju ključne uloge kao gostujuće          zvezde u prvim dvema epizodama. Produkcija tesno sarađuje sa srpskom policijom i Ministarstvom odbrane, budući da su srpske oružane snage  u ovim epizodama prikazane kao saveznici  i saradnici SEAL jedinice na rasvetljavanju  slučaja.

Kako je navedeno u saopštenju kuće Balkanic Media, podrška Kabineta premijerke zajedno sa Vladom, Srpskom filmskom asocijacijom i Kancelarijom gradonačelnika Beograda bila je ključna za ostvarivanje ove zahtevne produkcije i snimanja. Serija ističe Beograd kao modernu kosmopolitsku  prestonicu, punu kulture i lepote, i sa Srbima u ulogama pozitivnih likova. Producente serije privukle su sjajne lokacije, saradnja Vlade Srbije i iskustvo domaćih filmskih radnika. Podsticaj za produkciju audiovizuelnih dela takođe je bio jedan od ključnih elemenata koji je privukao CBS da snima ovde.

Domaća produkcijska kuća je Balkanic Media, koja je za NBC Universal i CW nedavno u Srbiji završila celokupnu produkciju televizijske serije The Outpost, čija je druga sezona snimljena u PFI Studiju i na  lokacijama širom Beograda, i koja se već emituje na SciFi kanalu,  a emitovanje u Srbiji zakazano je za 15. avgust.

Z. J.