SRB ENG

Večeras TV premijera „Realne priče“ Gordana Kičića na Prvom programu RTS-a

25. mart 2020. | Autor: Zoran Janković
Radio televizija Srbije (RTS) je za večeras (sredu, 25. marta), s početkom u 21:05 na svom Prvom programu zakazala televizijsku premijeru prošlogodišnjeg hit-filma „Realna priče“ u režiji Gordana Kičića. i pomenuti film, inače, Kičićev debitantski rediteljski rad ,  je, podsećamo, nastao uz podršku i Filmskog centra Srbije.

Sinopsis: Glumac Veljko Radisavljević (Kičić) ima utisak da se ceo svemir urotio protiv njega. Veljko misli da je hodajući problem i čvrsto veruje da sav nesklad stvaraju ljudi oko njega, zbog čega često upada u komične sukobe sa prijateljima, porodicom, kolegama, pa čak i slučajnim prolaznicima. U isčekivanju velike uloge za koju veruje da će rešiti sve njegove probleme, Veljko počinje da gubi osećaj za realnost.

Gordan Kičić se u „Realnoj priči“  po prvi put istovremeno našao u ulozi glumca, reditelja i producenta. „Bila mi je veoma važna saradnja sa kolegama, i moram priznati da smo film snimali na obostrano zadovoljstvo“, rekao je Kičić. „Veoma sam zahvalan kolegama koji su imali sluha da isprate tekst i moju rediteljsku zamisao. Snimio sam film kakav sam želeo, a to je dramedija. Realna priča je komedija koja ima veoma mnogo emocija u sebi, vrlo iskren film, melodrama uvijena u komediju“.

Kičić  je otkrio da mu je bila najvažnija  dobra saradnja sa kolegama, glumicom Ninom Janković koja igra njegovu suprugu u filmu, kao i ostalom glumačkom ekipom, pre svega dugogodišnjim prijateljima sa kojima deli kadrove, a to su: Nebojša Cile Ilić, Branimir Brstina, Katarina Gojković, Vojin Ćetković, Dejan Lutkić, Gorica Popović, Svetozar Cvetković i Nenad Jezdić. U „Realnoj priči“ uloge su ostvarili i Jovana Gavrilović, Milica Mihajlović, Nemanja Oliverić, Primož Ekart, Bojan Dimitrijević, Branka Šelić… Prvi put na filmu se pojavljuje Lana Lazović.

Realna priča“ je nastala u srpsko-crnogorskoj koprodukciji. Producent filma je Gordan Kičić, a izvršna producentkinja Snežana van Hauvelingen. Film je nastao u okviru produkcijske kuće Filmkombajn. Koproducent je Crossmedia Agency. Scenario je, prema motivima scenarija Miroslava Momčilovića „Razvedeni“, napisao Vladimir Simić, dok su saradnici na scenariju Gordan Kičić Marko Manojlović. Direktor fotografije je Miladin Čolaković, film je montirao Dejan Urošević. Muziku su komponovali Nenad Marić (Kralj Čačka) i Marko Marić. Za zvuk su bili zaduženi Petar Stojičić (snimatelj zvuka) i Vladan Korać (dizajn zvuka), a kostime je kreirala Milena Miljković. Scenografija je delo Jovane Cvetković i Jelene Sopić. Maskerka je Tijana Draguljević.