SRB ENG

Završeno snimanje debitantskog igranog filma Dušana Kasalice

06. novembar 2019. | Autor: Zoran Janković
Kako je javio portal Filmskog centra Crne Gore, na Durmitoru je prošle sedmice završeno snimanje debitantskog dugometražnog igranog filma „Elegija lovora“ prema scenariju i u režiji crnogorskog autora Dušana Kasalice, uz učešće dela ekipe iz Srbije.

Filip, u interperetaciji Frana Lasića, uglađeni je univerzitetski profesor koji odlazi sa suprugom na odmor. Nakon nekoliko dana provedenih u ugodnom, monotonom ambijentu hotelske banje, njihov naizgleda idealan brak se završava. Čini se da Filipov život propada, ali, okovan samopouzdanjem, on svaku novu situaciju u životu prihvati sa neobičnom lakoćom. Filip beži od problema u malo selo i duboku šumu, gde će sresti majku i zaljubiti se u devojku koja je nekada bila zmija.

Glumačku ekipu, pored Frane Lasića, čine Savina Geršak, Nikolina Bogdanović, Momo Pićurić, Olivera Vuković, Draginja Voganjac, Lidija Kordić, Lidija Petrone, Zoran Trojanović.

Direktor fotografije je Igor Đorđević, scenografkinja i kostimografkinja Natalija Vujošević, snimatelj zvuka Luka Barajević, montažerka Jelena Maksimović, dok je producentkinja Jelena Angelovski.

Projekat je razvijan u okviru prestižnih platformi Script Station tokom filmskog festivala Berlinale i CineLink u Sarajevu.

Elegija lovora nastaje u produkciji Meander Filma uz podršku Filmskog centra Crne Gore i u koprodukciji sa Non Aligned Films iz Beograda. Projekat je takođe podržan i od strane Filmskog centra Srbije.

Foto: Luka Barajević i Igor Đorđević