SRB ENG

Završeno snimanje kratkog igranog filma „Fitnes Džim“ Ognjena Isailovića

12. septembar 2020. | Autor: Zoran Janković
Nedavno je završeno snimanje kratkometražnog igranog filma „Fitnes Džim“ po scenariju i u režiji Ognjena Isailovića, a u produkciji kuće Ardent Films.  Film je sniman film od 26. avgusta do 1. septembra 2020. na više lokacija u Beogradu, a projekat je podržan na Konkursu Filmskog centra Srbije za sufinansiranje proizvodnje domaćih kratkometražnih igranih ostvarenja 2018. godine.

Kratak sinopsis otkriva sledeće: Džim je popularni fitnes trener koji harizmom i dobrim izgledom uživa pažnju i žena i muškaraca koje trenira. Postavši otac, Džim nije više u centru pažnje i protiv osećaja odbačenosti se bori kompulsivnim vežbanjem i opsesivnom potragom za ljubavnim avanturama. Tek posle susreta sa osobom čije telo ga ne bi privuklo u uobičajenim okolnostima, Džim kreće na put prihvatanja sopstvene ranjivosti.

Nikola Šurbanović.

O ideji koja ga je ponukala da osmisli i snimi Fitnes Džima Ognjen Isailović nam je rekao sledeće: „Meni je sport i uopšte treniranje fascinantna stvar, ima tu nešto jako katarzično u probijanju sopstvenih granica. Međutim, mala je razlika između zdravlja i opsesije. Vežbanje u teretanama mi često liči na neke new-age sakralne ritualne plesove gde se telo muči, a za uzvrat dobija iluzija o nekoj epifaniji, zahvaljujući hormonskoj ekstazi. U ovom filmu pratimo junaka koji je toliko izmučio telo da nema gde dalje. Moraće da pronađe neki novi novi put.“

Ognjen Isailović je i scenarista i reditelj ovog filma. Producenti su Ena Bajraktarević i O. Isailović. Direktor fotografije je Aleksandar Pavlović, scenografkinja je Marija Mitrić, kostimografkinja Suna Kažić, a maskerka Marija Stošić.

Glavnu ulogu tumači Nikola Šurbanović, dok su u brojnoj glumačkoj podeli: Jovana Belović, Szilvia Krizsán, Marko Janjić, Marta Bogosavljević i Marko Vasiljević.

Marta Bogosavljević, Nikola Šurbanović i Ognjen Isailović

Ognjen Isailović je režirao kratke igrane filmove Zlatna liga i Suvozači, te kratkometražni dokumentarni film My Grandpa’s Garden, kao i segment Rođendan u celovečernjem omnibus filmu Oktobar, koji su u rediteljskom smislu potpisali i: Senka Domanović, Ognjen Glavonić, Dane Komljen, Ivan Pecikoza Damir Romanov, Milica Tomović.

Autorka priloženih fotografija: Anđela Grujić

 Zoran Janković