SRB ENG

Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

EDINBURGH INTERNATIONAL FILM FESTIVAL

od 19. јуна 2020. do 30. јула 2020.

EIFF450[1]

Edinburgh International Film Festival
88 Lothian Road
Edinburgh EH3 9BZ
Scotland, UK

Tel: +44 131 228 4051
Fax: +44 131 229 5501

Takmičarski
Dugometražni (preko 30 min) i kratkometražni (do 30 min) svih žanrova
Rokovi za prijavu: TBA

FESTIVAL JE ODLOŽEN

Međunarodni filmski festival u Edinburgu održava se od 1947. godine i fokusira se otkrivanje i promociju najinovativnijih svetskih ostvarenja. Ovo je najstariji festival na svetu koji se kontinuirano održava svake godine. Osim raznovrsnih filmova, na festivalu se prikazuju i drugi formati, poput muzičkih spotova. Festival obuhvata preko deset programskih celina, takmičarskih i revijalnih, i dodeljuje deset nagrada.
Filmovi koji konkurišu za takmičarske programe ne smeju prethodno biti prikazivani u Ujedinjenom Kraljevstvu, kao ni dostupni na DVD-u, BlueRay-u ili VHS-u. Prednost imaju svetske i međunarodne premijere. Filmovi moraju biti završeni najviše 12 meseci pre festivala. Filmovi promotivnog karaktera se ne razmatraju. Za više informacija o troškovima prijava posetite zvanični sajt festivala.
Festival organizuje i program EIFF Works in Progress, koji promoviše još nezavršene filmove iz Velike Britanije, kao i Distribution Rewired, događaj namenjen povezivanju profesionalaca iz oblasti distribucije filmova.

e-mail: info@edfilmfest.org.uk
http://www.edfilmfest.org.uk

« Nazad na festivale