SRB ENG

Loading Догађаји

MEĐUNARODNI STUDENTSKI FILMSKI KAMP „INTERAKCIJA“ / „INTERDOC“ MASTERKLAS

od 19. авг 2021. do 29. авг 2021.

NEZAVISNI FILMSKI CENTAR „FILMART“

Radnička 11
31210 Požega, Srbija
Tel: +381 64 125 94 28; +381 63 850 70 35
Kontakt: Dejan Petrović

Rokovi za prijavu:
TBA (Interakcija)
TBA (Interdoc)

Međunarodni studentski filmski kamp „Interakcija“ održava se od 2006. godine u organizaciji nezavisnog filmskog centra „Filmart“. Tokom tronedeljnog boravka u zapadnom delu Srbije, studenti filmskih smerova iz svih krajeva sveta snimaju dokumentarne filmove na zadatu temu. Pored pravljenja filmova, festival organizuje propratne aktivnosti, uključujući prikazivanje snimljenih filmova, muzičke i sportske događaje. Festival je do sada imao par stotina učesnika, te nekoliko desetina filmova koji su nagrađeni na svetskim festivalima. Nezavini filmski centar „Filmart“ kroz ovaj kamp podržava filmsku kreativnost mladih i naročito pospešuje razvoj i produkciju dokumentarnog filma. Uz to, festival podržava multikulturalnost i razmenu iskustava između studenata sa filmskih akademija iz celog sveta.

Pravo učešća imaju studenti produkcije, kamere, režije, dizajna zvuka i montaže, koji su učestvovali u stvaranju bar jednog dokumentarnog filma tokom studija. Jedan dokumentarni film prilaže se pri konkurisanju. Uz to, za učešće na radionici neophodno je dobro poznavanje engleskog jezika.

U sklopu kampa organizuje se i masterklas „Interdoc“. Predavači ovogodišnjeg masterklasa su afirmisani reditelji dokumentarnog filma – Dragan Elčić i Mladen Matičević. Više o troškovima prijave na sajtu festivala.

 

e-mail: office@film-art.org
http://www.film-art.org

« Nazad na festivale