SRB ENG

Loading Догађаји

RAVNO SELO FILM FESTIVAL

od 01. јуна 2021. do 30. јуна 2021.

Zillion film
Pančevačka 6, 11000 Beograd

Telefon: +381 11 303 55 45
Mobilni: +381 65 6190 164
Kontakt: Nada Savić – direktor festivala, Marko Čkonjević – PR festivala

Takmičarski
Dugometražni filmovi (60 do 120 min)
Rok za prijavu: TBA

Ravno Selo Film Festival prvi put je održan 2017. godine kao festival debitantskog filma koji je okupio mlade profesionalce i srednjoškolce, te buduće studente koji se interesuju za filmsku umetnost. Uz projekcije debitantskih filmova, festival se fokusira na edukativne programe sa ciljem da budućim studentima predoče mogućnosti i procese studiranja nekog od studijskih programa na Fakultetu dramskih umetnosti. Prve godine fakultet domaćin bio je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, a gostujući fakultet Akademija dramskih umjetnosti u Zagrebu. Na radionicama, na kojima su učestvovali i studenti i profesori sa obe akademije, prikazivali su se studentski filmovi.
Pravo ušečća na festivalu imaju filmovi iz regiona (iz Srbije, Crne Gore, BiH, Hrvatske, Makedonije, Rumunije i Mađarske), kao i iz gostujućih zemalja za aktuelno festivalsko izdanje.
Ideju o novom festivalu podržali su Pokrajinski sekretarijat za kulturu Vojvodine, Mesna zajednica Ravnog sela, Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, Fakultet dramskih umetnosti iz Beograda.

Ovogodišnje izdanje festivala neće se održati zbog COVID 19.

E-mail: info@ravnoseloff.compress@ravnoseloff.com
Veb sajt: http://ravnoseloff.com/

« Nazad na festivale