SRB ENG

Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

TRIESTE INTERNATIONAL FILM FESTIVAL – ALPE ADRIA CINEMA

od 21. јан 2021. do 28. јан 2021.

Trieste International Film Festival
Associazione Alpe Adria Cinema
Casa del Cinema Annamaria Percavassi
Piazza Duca degli Abruzzi, 3
34132 Trieste

Tel: +39 040 34 76 076
Fax: +39 040 66 23 38

Takmičarski
Dugometražni, kratkometražni, dokumentarni filmovi

Rok za prijavu: TBA

Trieste International Film Festival osnovan je 1989. godine sa ciljem da promoviše istočnoevropske i centralnoevropske filmove i autore.
Filmovi se takmiče u kategorijama International Feature Films Competition, International Short Films Competition (do 30 minuta) i International Documentary Films Competition. Uz to, festival prikazuje i monografske i retrospektivne programe.
Filmovi koji konkurišu mogu biti snimljeni najviše godinu dana pre festivala. Filmovi u kategorijama dugometražnih igranih i dokumentarnih ne mogu ranije biti prikazivani u Italiji, dok kratkometražni filmovi ne mogu ranije biti prikazivani u regionu Friuli Venezia Giulia.

Pored filmskog programa, festival organizuje i industrijske događaje. Od 2010. godine ovaj festival organizuje ko-produkcijske sastanke „When East Meet West“, koji okupljaju preko 120 profesionalaca iz čitave Evrope. Last Stop Trieste, takođe prateći industrijski program, namenjen je dokumentarnim filmovima u završnim fazama razvoja, a koji su prethodno razvijani na određenim evropskim radionicama.

e-mail: office@alpeadriacinema.it
http://www.triestefilmfestival.it

« Nazad na festivale