Otvoren je poziv za projekte za producente/autore sa kreativnim dokumentarnim projektima za Forum MakeCoProDox 2023. Rok za prijavu je 1. juli 2023. godine.

Forum MakeCoProDox je forum čiji je glavni cilj razvoj strateškog plana za povećanje koprodukcije dokumentarnog filma između balkanskih zemalja. Forum okuplja predstavnike regionalnih filmskih centara, profesionalce dokumentarnog filma i predstaviće deset projekata u različitim fazama produkcije.

Peto izdanje Foruma MakeCoProDox biće realizovano tokom 14. MakeDox Festivala kreativnog dokumentarnog filma. Forum se održava u Skoplju, od 21. do 23. avgusta.

Na Forum mogu da se prijave producenti/autori dokumentarnih filmova sa kreativnim dokumentarnim projektima koji su proizvedeni, koprodukcirani i/ili snimljeni na Balkanu (S. Makedonija, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Albanija, Bugarska, Grčka, Kosovo*, Rumunija i Turska). Važno je napomenuti da nije uslov da da se filmska priča dešava u regionu.

Moguće je prijaviti se sa filmskim projektom sa sledećim glavnim zahtevima:

– dugometražni kreativni dokumentarac;
– faza razvoja, proizvodnje ili postprodukcije;
– da se snima, producira ili koproducira u regionu.

Prijavite se popunjavanjem OBRASCA: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScMftOoxzEcCkUAerijJIOsM-HNgZvPwHLN6VsojyVlgIBDtA/viewform

Više saznajte na ovoj adresi: http://makedox.mk/mk/en/open-call-for-projects-at-makecoprodox-forum-2023/uncategorized/