Međunarodni filmski festival u Briselu organizuje osmi po redu Briselski CoProMarket, koji će se održati od 26. do 28. juna 2024. godine tokom Festivala (koji će se održati od 25. juna do 03. jula). Ovaj market promoviše partnerstva između evropskih i belgijskih producenata od 2016. Podeljen je u tri odvojene celine koje obuhvataju različite oblasti: Gap Financing Session i Up: Up-and-Coming Producers za igrane filmove, kao i Short Film Sessions a za kratke filmove koji će predstaviti ukupno 26 uzbudljivih projekata u razvoju i koji dolaze iz 14 evropskih zemalja.

U okviru Gap Financing Session biće predstavljena „Narodna drama“, Mirjane Karanović, producentkinje Snežane van Houwelingen (This and That) a u Short Film Sessions „“Rupa“, Danila Stanimirovića, producenta Nikole Spasića (Inkubator Rezon).

Profesionalci koji žele da otkriju i/ili da se sastanu sa nosiocima projekta pozvani su da se registruju kao učesnici putem sledećeg linka  https://briff.be/en/professionals/market/brussels-co-production-forum-register-as-attendee/