Premijera srpskog dugometražnog igranog filma „Heroji radničke klase“ u režiji Miloša Pušića na HBO MAX-u zakazana je za 2. jun ove godine. Pomenuti film je svetsku premijeru imao u zvaničnom programu Berlinskog filmskog festivala, a nastao je i uz podršku Filmskog centra Srbije.

Lidija, koju tumači Jasna Đuričić je poslovna je žena hladnog srca koja radi za građevinskog investitora sumnjivog morala. Njen glavni zadatak je da nadgleda radnike koji rade „na crno“ na gradilištu i da po svaku cenu štiti imidž kompanije. Radnici se pak suočavaju s brutalnom realnošću kapitalizma. Neplaćeni i iscrpljeni, moraju da uzmu sudbinu u svoje ruke. Kad odluče da se pobune i zauzmu za svoja prava, gradilište će postati pozadina za sukob društvenih klasa i morala.

„Heroji radničke klase“, sa pobednicom EFA – Evropskih filmskih nagrada (za rolu u ostvarenju  „Kvo vadis, Aida?“), Jasnom Đuričić, razotkriva nemilosrdnu korupciju, kapitalizam i nepravdu.

U glavnim ulogama su Jasna Djuričić, Boris Isaković, Predrag Momčilović, Stefan Beronja, Aleksandar Đurica, Bojana Milanović, Ervin Hadžimurtezić, Mihajlo Badža Pleskonjić i Filip Đurić. Reditelj filma je Miloš Pušić, a scenaristi su Dušan Spasojević, Ivan Knežević i Miloš Pušić.

Z. Janković

FOTO: Promo