Evropski kasting direktori oduševljeni ReActing glumcima!

Treće izdanje međunarodnog Industry Networking programa ReActing as a Star, posvećenog umrežavanju glumaca iz regiona sa evropskim kasting direktorima kao i povećanju njihove mobilnosti i zastupljenosti u evropskoj filmskoj industriji, održalo se od 14. do 16. juna u Kranju, u Sloveniji, tokom glumačkog filmskog festivala KRAFFT. Pod motom ‘Glumi lokalno, deluj međunarodno!’, na ovogodišnjem izdanju programa stručnog usavršavanja učestvovalo je 15 talentovanih glumaca iz regiona koji su tokom tri dana bogatih aktivnostima razvijali svoje veštine.

Međunarodni program ReActing as a Star pokrenut je 2022. godine kao program za umrežavanje na kojem je kasting direktorima i agentima već predstavljeno četrdesetak glumaca iz regije.

ReActing as a Star je inicijativa Slovenačkog filmskog centra i udruženja Pari Pikule i Secret Arts Cinema, koji su producenti projekta, u saradnji s filmskim fondovima i centrima iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore, kao i edukacionim programom Training and Skills industrijskog diela Sarajevo film festivala – CineLink Industry Days, Evropskom filmskom akademijom, Međunarodnim udruženjem kasting direktora (ICDA), platformom Filmmakers.eu i KRAFT Film Festivalom. Program već drugu godinu za redom nosi oznaku deljenja znanja (Knowledge Sharing Label) Evropske filmske akademija, kojom EFA nastoji da podrži posebne projekte čiji je cilj povezivanje pojedinaca željnih da dele znanje s onima koji su voljni da slušaju i uče.

Fotografije i ostale materijale s trećeg izdanja ReActinga, kao i više informacija možete da pronađete ovde.