Glumcu Bogdanu Dikliću dodeljena nagrada za životno delo „Pavle Vujisić“ na festivalu „filmski susreti“ u Nišu.

Nagrada je po mišljenju mnogih najznačajnije priznanje koje se dodeljuje u srpskoj kinematografiji. O dobitniku nagrade odlučivali su prethodni laureati glumci Mira Banjac, Mira Stupica i Petar Kralj.
Bogdan Diklić primajući nagradu rekao je da je čovek čije ime nosi nagrada koju je primio najveći udarnik koji je trasirao kontinuitet zvani gluma.

U Nišu je 22. avgusta počeo 44. festival glumačkih ostvarenja „Filmski susreti“, na kome će do 28. avgusta biti prikazano 14 filmova domaće kinematografije, osam premijera i šest repriza.

Večeras, trećeg dana Festivala najavljena je projekcija filmova „Zona mrtvih“ Milana Konjevića i Milana Todorovića i „Turneja“ Gorana Markovića, dok su četvrte večeri, na programu filmovi „Tamo i ovde“ Darka Lungulova i „Drug Crni u NOB-u“ Radeta Markovića.

Pete festivalske večeri može se pogledati film „Ranjeni orao“ Zdravka Šotre i film „Jesen u mojoj ulici“ Miloša Pušića.

Pretposlednje festivalske večeri na programu su filmovi „Čekaj me, ja sigurno neću doći“ Miroslava Momčilovića i „Sveti Georgije ubiva aždahu“ Srđana Dragojevića.

Glumica Dara Džokić preuzela je ključeve grada od gradonačelnika Miloša Simonovića u ime svojih kolega, čime je simbolično otvoren 44. Festival glumačkih ostavarenja.

Prve večeri festivala prikazana su dva filma, „Ðavolja varoš „Vladimira Paskaljevića i „Beogradski fantom“ Jovana Todorovića.

Niška publika je druge večeri imala prilike da vidi filmove „Hitna pomoć“ Gorana Radovanovića i „Neko me ipak čeka“ Marka Novakovića.