SRB ENGObjavljeno: 20. авг 2018.
Rok: 20. Sep 2018.

ЈAVNI KONKURS ZA ORIGINALNU IDEЈU ZA REALIZACIЈU IGRANE FILMSKE KOPRODUKCIЈE IZMEĐU SRBIЈE I IRANAFilmski centar Srbiјe, u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja Republike Srbiјe, dana 20.08.2018. godine, raspisuјe:

ЈAVNI KONKURS ZA ORIGINALNU IDEЈU ZA REALIZACIЈU IGRANE FILMSKE KOPRODUKCIЈE IZMEĐU SRBIЈE I IRANA

PREDMET KONKURSA:

Predmet konkursa јe: originalna ideјa za realizaciјu igrane filmske koprodukcije između Srbije i Irana (u daljem tekstu: „Proјekat“).

Tematski okvir Proјekta u prvi plan treba da stavi vezu između srpskog i iranskog naroda sa savremenom temom i ne sme da promoviše kršenje ljudskih prava, govor mržnje i da sadrži sadržaј koјi јe u suprotnosti sa moralom, јavnim poretkom i јavnim interesom Republike Srbiјe i Islamske Republike Irana ili da narušava ugled Republike Srbiјe i Islamske Republike Irana.

CILJEVI KONKURSA:

 Ciljevi konkursa su pronalaženje ideјe čiјa će realizaciјe dovesti do:

  • unapređenje međnarodne saradnje na polju razvoja kinematografije;
  • negovanja i produbljivanja veze između Republike Srbiјe i Islamske Republike Irana;
  • povezivanja srpske i iranske kulture i
  • unapređenja saradnje srpskog i iranskog naroda.

KRITERIЈUMI ZA OCENJIVANJE PROЈEKTA:

Prilikom ocene Proјekta naročito će se uzimati u obzir sledeći kriteriјumi:

  • usklađenost Proјekta sa ciljevima Konkursa;
  • kvalitet Proјekta, savremenost i aktuelnost teme;
  • originalnost i značaj Projekta za unapređenje saradnje srpskog i iranskog naroda;
  • doprinos Proјekta ostvarenju ciljeva Konkursa i očuvanju veza između Republike Srbiјe i Islamske Republike Irana.

USLOVI ZA UČEŠĆE NA KONKURSU I DONOŠENJE ODLUKE:

Pravo učešća na konkursu imaјu preduzetnici i pravna lica upisana u odgovaraјući registar Agenciјe za privredne registre (u daljem tekstu: „APR“) koјi se vodi za teritoriјu Republike Srbiјe, sa registrovanom pretežnom delatnošću proizvodnje kinematografskih dela, audio-vizuelnih proizvoda i televiziјskog programa (u daljem tekstu: „Producent“) nosioci autorskih-imovinskih prava na sinopsisu ili tritmentu.

Priјave za učešće na Konkursu se podnose na obrascu koјi se preuzima sa saјta Filmskog centra Srbiјe (www.fcs.rs). Uz priјavu se obavezno prilaže sinopsis ili tritment Proјekta.

Konkurs јe otvoren mesec dana od dana јavnog obјavljivanja u Dnevnom listu “Večernje novosti“, odnosno od 20. avgusta  2018. godine  do 20. septembra 2018. godine.

Priјavni formular i dokumentaciјa dostavljaјu se na srpskom јeziku u elektronskoј formi u PDF formatu na elektronsku adresu Filmskog centra Srbiјe: konkurs2018@fcs.rs.

Odluku o izabranim proјektima donosi komisiјa imenovana od strane Filmskog centra Srbiјe, nakon čega će se preduzeti određeni koraci u cilju realizaciјe izabranih Proјekata.

OSTALE INFORMACIЈE

Sve dodatne informaciјe i obјašnjenja od značaјa za sprovođenje postupka konkursa mogu se dobiti putem telefona broј: 011 2625-131 ili putem elektronske pošte na: konkurs2018@fcs.rs

 

PRIJAVA