Filmski centar Srbije sprovodi detaljno istraživanje i evidentiranje filmske produkcije na teritoriji Republike Srbije. Namera je da se dobije sveobuhvatan i precizan popis godišnje filmske produkcije, kao i da se obradi i arhivira filmografija svih filmova proizvedenih od strane domaćih filmskih producentskih kuća, a koji su imali svoje javno prikazivanje (premijeru).

Filmski centar Srbije obraća se svim producentima i distributerima domaćih filmova sa molbom da se aktivno uključe u dostavljanje podataka o filmovima, kako bismo obradili i sačuvali važne informacije o filmovima koji danas nastaju, a koji su važno kulturno nasleđe budućih generacija. 

Molimo vas da, ukoliko niste, najpre popunite i dostavite spisak filmova koji su snimljeni u vašoj produkciji i javno prikazani (prilog 1), kao i da popunite Filmografski karton (prilog 2) za svaki od filmova iz vaše produkcije. Uz popunjen Filmografski karton dostavite i prateći vizuelni materijal za svaki film:
1. fotografiju iz filma (JPG, rezolucija 300 dpi, landscape)
2. fotografiju reditelja (JPG, rezolucija 300 dpi, portret)
3. plakat filma (JPEG ili PDF, rezolucija 300 dpi)

Spisak produciranih filmova – prilog 1, popunjene Filmografske kartone  – prilog 2 i prateći vizuelni materijl (fotografije, plakat, trejler) molimo Vas dostavite na email adresu filmografija@fcs.rs

Za sve informacije možete se obratiti Slađani Petrović Varagić na email filmografija@fcs.rs i 063/85 07 035

Prilog 1 – Spisak filmova

Prilog 2 – Filmografski karton