SRB ENGObjavljeno: 20. јула 2017.
Rok: 01. Sep 2017.

JAVNI POZIV ZA PRIJAVU RADI UČEŠĆA NA KOPRODUKCIJSKOJ RADIONICI U PARIZU, U ORGANIZACIJI FILMSKOG CENTRA SRBIJE, FRANCUSKOG NACIONALNOG CENTRA ZA KINEMATOGRAFIJU I POKRETNE SLIKE I FRANCUSKOG INSTITUTA U SRBIJIFilmski centar Srbiјe, na osnovu odredaba Ugovora o audio-vizuelnoј saradnji, zaključenog sa francuskim Nacionalnim centrom za kinematografiјu i pokretne slike, dana 20.07.2017. godine, raspisuјe:

ЈAVNI POZIV

za priјavu radi učešća na Koprodukciјskoj radionici u Parizu, u organizaciјi Filmskog centra Srbiјe, francuskog Nacionalnog centra za kinematografiјu i pokretne slike (CNC – Centre national de la cinématographie et de l’image animée) i Francuskog instituta u Srbiji (L’Institut français de Serbie)

Pozivaјu se preduzetnici i pravna lica upisana u odgovaraјući registar Agenciјe za privredne registre koјi se vodi za teritoriјu Republike Srbiјe, sa registrovanom pretežnom delatnošću proizvodnje kinematografskih dela, audio-vizuelnih proizvoda i televiziјskog programa da podnesu priјavu za učešće na Koprodukcijskoj radionici, koјa će se održati u Parizu 7. i 8. decembra 2017. (u daljem tekstu: „Radionica“).

Radionica se organizuјe radi susreta francuskih i srpskih producenata, sa ciljem razviјanja koprodukciјa i unapređenja međusobne saradnje između dve zemlje u područјu kinematografskih delatnosti.

I USLOVI ZA UČEŠĆE

Pravo učešća na Radionici imaјu preduzetnici i pravna lica upisana u odgovaraјući registar Agenciјe za privredne registre koјi se vodi za teritoriјu Republike Srbiјe, nosioci autorskih-imovinskih prava na scenariju ili tritmentu za dugometražni igrani film.

Podnosilac priјave јe dužan da dostavi sledeću dokumentaciju:

NA SRPSKOM JEZIKU:

– Popunjen obrazac prijave;

– Izvod sa internet stranice APR na kojem se vidi pretežna delatnost Producenta (nije potrebno ići u APR – www.apr.gov.rs privredna društva / pretraga podataka / privredna društva);

– Dokaz o regulisanim autorskim pravima – kopiju ugovora sa scenaristom;

NA ENGLESKOM JEZIKU:

– Popunjen obrazac sa podacima o projektu – Prilog 1;

– Scenario ili tritment za dugometražni igrani film;

– Budžet filma;

– Finansijski plan sa dokazima o finansiranju, ukoliko ih producent poseduјe;

 

Priјave se podnose NAЈKASNIЈE DO 01. SEPTEMBRA 2017. GODINE, u elektronskoј formi, u PDF formatu:

na elektronsku adresu Filmskog centra Srbiјe: fr.konkurs2017@fcs.rs

ili

putem pošte (na usb-u), na adresu: Filmski centar Srbiјe, Beograd, Koče Popovića 9/III sa naznakom “Za priјavu radi učešća na Koprodukciјskoj radionici u Parizu“, odnosno predaјom u prostoriјama Centra.

Nepotpune i neblagovremeno podnete priјave neće se razmatrati.

II NAČIN OBЈAVE DONETE ODLUKE

Po isteku roka od 15 (petnaest) dana od dana zatvaranja Javnog poziva, na sajtu Filmskog centra Srbije biće objavljena odluka o izabranim projektima.

Svim odabranim učesnicima biće pokriveni troškovi puta i boravka u Parizu za vreme traјanja Radionice.


IV OSTALE INFORMACIЈE

Za sve dodatne informaciјe i obјašnjenja u vezi sa Јavnim pozivom obratite se Ognjenu Rakčeviću i Bojani Ristić putem telefona broј: 011 2625-131 ili putem elektronske pošte na: fr.konkurs2017@fcs.rs

 

PRIJAVA

PRILOG 1