SRB ENGObjavljeno: 20. decembar 2007.
Rok: 15. januar 2008.

B2B Belgrade Industry Meetings – 29. februar – 2. mart 2008.Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da će se treći po redu B2B Belgrade Industry Meetings održati od 29. februara do 2. marta 2008., u Sava Centru.

B2B svoj fokus usmerava na produkcije, autore i filmove iz zemalja koje se mogu svrstati u okvir Europe out of Europe. Ova platforma okuplja sve zemlje geografski u okviru Evrope, a još uvek nedovoljno intenzivno uključene u evropske integrativne tokove, kao i one zemlje geografski van Evrope sa jakim evropskim kulturnim uticajem i nasleđem: Albanija, Azerbejdžan, Belorusija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Gruzija, Hrvatska, Izrael, Jermenija, Kazahstan, Kirgistan, Makedonija, Moldavija, Srbija, Rusija, Tadžikistan, Turska, Turkmenistan, Ukrajina i Uzbekistan.

B2B će tokom jednog vikenda okupiti reditelje, producenate, finansijere, prikazivače, distributere, predstavnike ministarstava kulture i filmskih centara iz gorepomenutih zemalja, kao i predstavnike fondova i producente iz zapadne Evrope.

B2B će omogućiti filmskim profesionalcima – nezavisnim producentima, predstavnicima fondova, distributerima, predstavnicima festivala, tv-akviziterima, da na jednom mestu steknu koncentrisan uvid u kinematografije i produkcione mogućnosti ovih zemalja.

Tokom drugog izdanja B2B, nagrađena su tri najbolja projekta: „Adep Akhlak“, Marat Alykulov, Kirgistan, “Keep Smiling”, Rusudan Chkonia, Gruzija i „How I Was Stolen by the Germans“, Milos Radivojevic – svaki sa po 7.000 €.

B2B 2008 ce predstaviti 12 projekata iz 20 zemalja regiona. Podršku B2B dobiće po jedan projekat iz svake grupe: ISTOČNO EVROPSKA (Azerbejdžan, Belorusija, Gruzija, Jermenija, Moldavija, Rusija i Ukrajina), EVRO-AZIJSKA (Izrael, Kazahstan, Kirgistan, Tadžikistan, Turska, Turkmenistan i Uzbekistan) i BALKANSKA (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija i Srbija). Najbolji projekat iz svake grupe će biti nagrađen sa 7.000 €.

Otvoren je poziv za projekte iz Srbije. Projekat može biti isključivo dugometražni igrani film u fazi razvoja. Molimo vas da nam, najkasnije do 15. januara 2008, dostavite na engleskom jeziku (lično, poštom ili e-mailom):

1. Sinopsis
2. Rediteljsku eksplikaciju
3. Biografiju & filmografiju reditelja
4. Profil producentske kuće
5. Popunjenu prijavu

Molimo vas da imate u vidu da projekat može biti prijavljen isključivo od strane producentske kuće.

Pored pičinga, tokom B2B, učesnici će imati priliku da se bliže upoznaju sa jednom od kinematografija Europe out of Europe. Takođe će biti organizovani one-to-one sastanci sa predstavnicima 12 projekata, kao i sa projektima predstavljenim u okviru „Serbia Special“.

B2B Belgrade Industry Meetings
Majke Jevrosime 20, 11000 Beograd, Srbija
tel/fax: +381 11 3346 946, +381 11 3346 837
b2b@fest.org.yu , www.fest.org.yu/2008/b2b/