ALA JE LEP OVAJ SVET

WHAT A WONDERFUL WORLD
DUGOMETRAŽNI IGRANI FILM
104’
komedija, drama

Anđeo  Ljubiša, dobro nadzemaljsko biće, čiji je zadatak Ljubav, stvara niz okolnosti koje bi sjednilie Unu, poznatu TV voditeljku i Batu, neafirmisanog, ali talentovanog filmskog reditelja. Nakon što prvo učini da se upoznaju, posle prvog susreta – napetog intervjua, sukoba I razbuktalih strasti, zaboravljeni plin eksplodira i reklo bi se da stvari ne idu kako je zamislio.

Njih dvoje prežive, ali, neko će i stradati, što uvodi u priču inspektora Trišića, nespretnog, ali I dobroćudnog čoveka koji hapsi Batu. On završava u okrutnom zatvoru gde pokušava da preživi igrajući ulogu opasnog kriminalca. Vremenom, saživljavajući se sa ulogom, zaista postaje surovi robijaš i vođa zatvorskog klana. 

Sa druge strane, Una, gleda stari zaboravljeni Batin film I otkriva njegov stavralači potencijal I genijalnost. Istinito I toplo umetničko delo je upućuje na samoispitivanje i traganje za smislom. 

Isti film, Ljubiša daje u ruke inspektoru Trišiću, koji ga potrese iz korena i on počinje da veruje u Batinu nevinost. Dok traži dokaze da i druge uveri u svoje ubeđenje, Una posećuje Batu u zatvoru i svojom ljubavlju, uz Ljubišine tajne pomoći, polako otopljava tvrdi oklop beskrupuloznog kriminalca.

Ljubav izmedju Bate i Une cveta u iščekivanju njegovog izlaska iz zatvora, ali monstruozni robijaš kome se Bata zamerio, sprema osvetu.

Svetski distributer:
Distributer za Srbiju:
Ekipa
Scenografija
Kostimografija
Dizajn zvuka
Specijalni efekti
Kadrovi iz filma
Osnovne informacije
Naslov na srpskom jeziku
ALA JE LEP OVAJ SVET
Naslov na engleskom jeziku
WHAT A WONDERFUL WORLD
Originalni jezik(ci)
srpski
Žanr
komedija, drama
Premijera
22/09/2022 MTS Dvorana, Beograd
Produkcija
Producentska kuća
Producent
Adresa
Tomaša Ježa 17/4, Beograd
Email adresa
ivanovic.aneta@gmail.com
Koproducenti
Producentska kuća
Tehnički podaci
Boja
KOLOR
Trajanje
104
Digitalni format
DCP, Blu-ray, HD
Format slike
16:9
Zvuk
DOLBY SRD
Titlovi
engleski, nemački