DRVO I LJULJAŠKA (Manjinska koprodukcija)

A PLACE CALLED HOME (Minority coproduction)
DUGOMETRAŽNI IGRANI FILM
110’

Elena Klarapanos (Myrto Alikaki), profesorka kardiologije, već skoro petnaest godina ne živi sa svojim ocem Kirijakosom (Elias Logothetis) u Grčkoj, od kada je odlučila da se preseli u London. Njen otac, koji je bio ratni izbeglica iz Srbije, nikada svojoj ćerki nije oprostio što je napustila svoju zemlju.
Jednog dana Elenin muž Haris(John Bicknell) gubi svoj posao u velikoj korparaciji i dobija premeštaj za Kinu. Ova promena podstče Eleni da se vrati u svoju rodnu zemlju. Pre polaska na dugo putovanje, Eleni želi da premosti razdaljinu između sebe i svog oca, ali takođe, i da svojoj ćerki Ani (Iris Mitta) pruži dom, ukoliko joj ikada bude potreban. Ipak, ono što je, u suštini, noj potrebno, jeste da se ona sama vrati kući.
Pod izgovorom da odgovara na jedan od očevih poziva, ona sa ćerkom Anom dolazi u Grčku za uskršnji raspust. Ali, kada stigne kući ništa neće biti onako kako je očekivala. Jedna Srpkinja, Nina (Mirjana Karanović), koja je malo starija od nje same, živi sa Kiriakosom, vodi računa o njemu i njegovoj velikoj kući. Kirjakos izgleda skriva neke svoje tajne.

Autorska ekipa
Režija
Scenario
Direktor/ka fotografije
Ekipa
Scenografija
Kostimografija
Osnovne informacije
Naslov na srpskom jeziku
DRVO I LJULJAŠKA (Manjinska koprodukcija)
Naslov na engleskom jeziku
A PLACE CALLED HOME (Minority coproduction)
Premijera
01/03/2014
Produkcija
Producentska kuća
Koproducenti
Producentska kuća
Adresa
Dositejeva 20, Beograd
Telefon
+381 11 303 6620
Email adresa
office@intermedianetwork.rs
Web adresa
http://www.intermedianetwork.rs/eng
Tehnički podaci
Trajanje
110