ZAROBLJENO VREME

TRAPPED TIME
DUGOMETRAŽNI DOKUMENTARNI FILM
105’
dokumentarni

Priča o jednom čoveku, jednoj zemlji i jednom vremenu.

Petar Peca Popović je jedan od najboljih, najpoznatijih, najautoritativnijih i, svakako, napopularnijih poznavalaca rokenrola u nekadašnjoj, velikoj Jugoslaviji i njegov promoter u herojskim vremenima.

Bez pretenzije da ispričamo konačne istine o rokenrolu, putujemo sa Popovićem diljem “emotivnog zavičaja”, bivše SFRJ, u potrazi za „izgubljen vremenom“ i dragim ljudima, najznačajnijim predstavnicima ove kulture, pokušavajući da odgovorimo na pitanje: Da li je raspadom Jugoslavije rokenrol izgubio značaj koji je nekada imao. Nema novih velikih autora, ne pojavljuju se genijalni pesmotvorci ali, zato danas samo u Srbiji ima gomila devojaka sa margine koje se proglašavaju “divama“… U situaciji kada imate inflaciju diva, šta će vam rokenrol?

Petar B. Popović ispisuje, tako, autopoetičnu istoriju globalnog fenomena, potkrepljenu preciznom faktografijom i lucidnim zaključcima učesnika i svedoka, stavljajući je u širi, društveni, ideološki, nacionalni, sociološki i kulturološki kontekst, preplićući činjenice, doživljeno i domišljeno.

Producentska kuća:
Osnovne informacije
Naslov na srpskom jeziku
ZAROBLJENO VREME
Naslov na engleskom jeziku
TRAPPED TIME
Žanr
dokumentarni
Premijera
05/07/2017
Film podržali
FCS
Produkcija
Producentska kuća
Producent
Adresa
Marka Miljanova 10, Novi Sad
Telefon
+381 21 472 5408
Email adresa
arbosns@gmail.com
Web adresa
http://www.arbos.co.rs
Tehnički podaci
Trajanje
105