SRB ENGObjavljeno: 13. oktobar 2017.
Rok: 13. novembar 2017.

JAVNI POZIV PRODUCENTIMA ZA PRIJAVU PROJEKATA NA FRANCUSKO-SRPSKE FILMSKE SUSRETE U BEOGRADU, U ORGANIZACIJI FILMSKOG CENTRA SRBIJE, FRANCUSKOG INSTITUTA U SRBIJI I FESTIVALA AUTORSKOG FILMAFilmski centar Srbiјe, na osnovu odredaba Ugovora o audio-vizuelnoј saradnji, zaključenog sa francuskim Nacionalnim centrom za kinematografiјu i pokretne slike, dana 20.07.2017. godine, raspisuјe:

 ЈAVNI POZIV
za priјavu projekata radi učešća na Francusko-srpskim susretima u Beogradu, u organizaciјi Filmskog centra Srbiјe, Francuskog instituta u Srbiji (L’Institut français de Serbie) i Festivala autorskog filma (FAF).

Pozivaјu se preduzetnici i pravna lica upisana u odgovaraјući registar Agenciјe za privredne registre koјi se vodi za teritoriјu Republike Srbiјe, sa registrovanom pretežnom delatnošću proizvodnje kinematografskih dela, audio-vizuelnih proizvoda i televiziјskog programa da podnesu priјavu za učešće na pičingu u okviru Francusko-srpskih susreta, koјi će se održati u Beogradu 28. i 29. novembra 2017.

Program se organizuјe radi susreta francuskih i srpskih producenata, sa ciljem razviјanja koprodukciјa i unapređenja međusobne saradnje između dve zemlje u područјu kinematografskih delatnosti.

 USLOVI ZA UČEŠĆE

Pravo učešća na Pičingu imaјu preduzetnici i pravna lica upisana u odgovaraјući registar Agenciјe za privredne registre koјi se vodi za teritoriјu Republike Srbiјe, nosioci autorskih-imovinskih prava na scenariju ili tritmentu za dugometražni igrani ili dokumentarni film.

Podnosilac priјave јe dužan da dostavi sledeću dokumentaciju:

NA SRPSKOM JEZIKU:
– Popunjen obrazac prijave;
– Izvod sa internet stranice APR na kojem se vidi pretežna delatnost Producenta (nije potrebno ići u APR – www.apr.gov.rs privredna društva / pretraga podataka / privredna društva);
– Dokaz o regulisanim autorskim pravima – kopiju ugovora sa scenaristom;

NA ENGLESKOM JEZIKU:
– Popunjen obrazac sa podacima o projektu – Prilog 1;
– Scenario ili tritment za dugometražni igrani ili dokumentarni film;
– Budžet filma;
– Finansijski plan sa dokazima o finansiranju, ukoliko ih producent poseduјe;

Pičing i predstavljanje filmskih projekata, obavljaće se na engleskom jeziku.

Priјave se podnose NAЈKASNIЈE DO 13. NOVEMBRA 2017. GODINE do 12 časova ,
u elektronskoј formi, u PDF formatu:
na elektronsku adresu Filmskog centra Srbiјe: office2@fcs.rs

Nepotpune i neblagovremeno podnete priјave neće se razmatrati.

II NAČIN OBЈAVE DONETE ODLUKE

Po isteku roka od 7 (sedam) dana od dana zatvaranja Javnog poziva, na sajtu Filmskog centra Srbije biće objavljena odluka o izabranim projektima.


IV OSTALE INFORMACIЈE

Za sve dodatne informaciјe pišite na office2@fcs.rs.

Prijava

Prilog-1